Προς νέα επιβάρυνση στο πετρέλαιο Μεταφορών

Αγανάκτηση στον κλάδο των ιδιοκτητών Φ.Δ.Χ. και στον κλάδο των μεταφορικών επιχειρήσεων αλλά και όλων των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν επαγγελματικά αυτοκίνητα μετά την είδηση ότι υπάρχει πρόθεσή να αυξηθεί ο ειδικός φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης κατά 0,03 ευρώ ανά λίτρο ως επιβολή πράσινου τέλους.

Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο πράσινο Τέλος θα επιβαρύνει όλους τους καταναλωτές ντίζελ, με 37,20 ευρώ στα 1 .OOO λίτρα κατανάλωσης. Η συγκεκριμένη αύξηση έρχεται να προστεθεί στο υπάρχον υπερβολικά υψηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου που είναι 410,00 + Φ.Π.Α. 98,40 = 508,40 ευρώ. Άμεσο αποτέλεσμα η συνολική επιβάρυνση εάν επιβληθεί και το πράσινο τέλος των 37,20 ευρώ, να φτάσει στα 545,60 ευρώ στα 1.000 λίτρα κατανάλωσης.

Κύκλοι του κλάδου Μεταφορών εκτιμούν ότι υπό τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, η συγκεκριμένη αύξηση θα είναι όχι μόνο δυσβάστακτη για τους επιχειρηματίες, σύμφωνα και με τα ανωτέρω συγκεκριμένα αποτελέσματα που θα επιφέρει αλλά και εξοργιστικά άδικη, επιβαλλόμενη σε επιχειρήσεις που οι περισσότερες εξ αυτών, δυστυχώς αντιμετωπίζουν κατά πρόσωπο το φάσμα της χρεωκοπίας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης