Πενήντα ελληνικά νησιά βγαίνουν προς πώληση λόγω φορολογίας

Δεκάδες αιτήσεις προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αγορά... ελληνικών νησιών! Το ενδιαφέρον είναι πλέον μεγάλο.

Αιτία είναι η φορολόγησή τους πλέον σε ετήσια βάση, γεγονός που οδηγεί την πλειονότητα των ιδιοκτητών να αναζητάει αγοραστή, δεδομένου ότι κατά κανόνα τα εν λόγω ακίνητα αποτελούν προϊόν κληρονομιάς και μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά, χωρίς να έχουν κανένα απολύτως εισόδημα.

Ωστόσο για την πώληση ενός νησιού πρέπει να υπάρχει γνωμάτευση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ότι δεν διαθέτει αρχαία, της Δασικής Υπηρεσίας ότι δεν είναι χαρακτηρισμένο ως δασικό, ενώ για το σύνολο των πιστοποιητικών μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 12 μήνες προκειμένου να εκδοθούν, με αποτέλεσμα συχνά να αποθαρρύνονται οι αγοραστές και να ακυρώνουν τις σχετικές συμφωνίες.

Αυτή τη στιγμή καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον Ρώσων και Αμερικανών αγοραστών για τρεις περιπτώσεις ιδιωτικών νησιών που πωλούνται αυτήν την περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τουλάχιστον 40 - 50 ιδιωτικά νησιά που διατίθενται προς πώληση. Ενα από αυτά είναι το Μόδι (φωτο), που βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, κοντά στην Ιθάκη. Το νησί είναι επιφανείας 204 στρεμμάτων και η ζητούμενη τιμή πώλησης είναι περίπου 1,27 εκατ. ευρώ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης