Ο κ. Σταϊκούρας επιμένει: Στο 8% φέτος η ύφεση

Σταθερό παραμένει το Υπουργείο Οικονομικών στην πρόβλεψή του για συρρίκνωση της οικονομίας έως 8% φέτος, δήλωσε ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι, ανακοινώνοντας και ότι την επόμενη εβδομάδα επίκειται η εκταμίευση της β’ φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις.

«Εμείς αυτή τη στιγμή μένουμε σταθεροί στις εκτιμήσεις που είχαμε τέλος Απριλίου για ύφεση μέχρι 8%. Αυτές είναι οι δικές μας πρώτες εκτιμήσεις χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορούν να μεταβληθούν ανάλογα με το πώς εξελιχθεί η κατάσταση στον τουρισμό το καλοκαίρι», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ η εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι για ύφεση 9,7% φέτος.

Σχετικά με την επικείμενη μείωση της προκαταβολής φόρου, ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι θα είναι γενναία και υπογράμμισε πως σε ορισμένες περιπτώσεις περιοχών ή κλάδων θα φθάνει και το 100%.

Ο υπουργός επισήμανε ότι θα εκταμιευτούν πάνω από 1 δισεκ. ευρώ την επόμενη εβδομάδα σε περίπου 100.000 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του προγράμματος χαμηλότοκων δανείων, που είναι σημαντικό γιατί γίνεται άμεσα, χωρίς τη μεσολάβηση τραπεζών, όπως υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης