Οργή στις Μεταφορές: Τα ακριβά διόδια δεν σημαίνουν και ανοιχτοί δρόμοι - Φορτωμένα ακίνητα οχήματα και οδηγοί σε απελπισία

Ξεχειλίζει η οργή στον κλάδο των Μεταφορών για την νέα καταστροφικων διαστάσεων ταλαιπωρία στους εθνικούς δρόμους εξ αιτίας της κακοκαιρίας.

Φορτηγά με ευπαθή προϊόντα επί ώρες σε ακινησία. Οδηγοί χωρίς τα χρειώδη σε απελπισία, χωρίς να μπορούν να ολκληρώσουν την εργασία τους, αλλά και ούτε να επιστρέψουν σπίτι τους. Ακόμη, η αδυναμία ενημέρωσης και λύσεων μετέτρεπαν το πρόβλημα σε αγωνιωδη προσπάθεια αυτοσυντήρησης.

Η οργή για το δημόσιο Φορτηγό είναι απολύτως δικαιολογημένη αν συνυπολογίσει κανείς τα πανάκριβα διόδια που έχουν επιβάλλει οι ιδιωτικες εταιρίες διαχείρισης, που υποτίθεται ότι μπορούν και πρέπει να κρατούν τους σύγχρονους δρόμους ανοιχτους.

Ακόμη, τις εξωφρενικες αυξήσεις στα καυσιμα για τις οποιες δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα από την κυβέρνηση. Και τέλος τον συνεχή διωγμό του κλάδου με ελέγχους χωρίς νόημα, αποκλεισμούς απο το παλαιό εθνικό δίκτυο κ.ο.κ.

Ενδεικτικό της αγανάκτησης του κλάδου είναι το ύφος επιστολής του νέου προέδρου του ΠΣΧΕΜ κ. Τσεγγρελή, ο οποίος προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου για τον αναίτιο αποκλεισμό φορτηγών σε εθνικούς δρόμους που είχαν μεγάλο κόστος για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Ο ΠΣΧΕΜ, είναι ο μεγαλύτερος φορέας της χώρας στον κλάδο και ενώ έχει καταθεσει μια δέσμη μέτρων που ανακουφίζουν λειτουργικά την μεταφορική δραστηριότητα, τίποτε δεν εχει αποκατασταθεί.

Η αδυναμία Πολιτείας και Εταιρειών Διοδίων να εξασφαλίσουν την κυκλοφορία στην μεταφορά αγαθών είναι πια η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η δε οργή μεγαλώνει όταν κατηγορούν κι όλας το φορτηγό ότι συμβάλλει στην κυκλοφοριακη συμφόρηση. Δεν ευθύνεται ο ακατάλληλος δρομος που ποτέ δεν καθαρίστηκε, αλλά το φορτηγό που είναι θύμα του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης