Οι μεταφορές ζητούν μείωση του ειδικού φόρου καυσίμων

Κραυγή αγωνίας από τον μεταφορικό κλάδο για την καθημερινή άνοδο των τιμών στο πετρελαια κίνησης.Μάλιστα απορία των επιχειρήσεων και κυρίως των μεταφορικών που έχουν ως βασικό τους μέσο τα φορτηγά ( τα οποία έχουν ως κόστος 50 – 60% το καύσιμο) για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε σημαντικές μειώσεις στον Ειδικό Φόρο στα καύσιμα όπως έχουν πράξει σε άλλα κράτη κι έχουν κατεβάσει την τιμή στο ντίζελ.

Οι αυτοκινητιστές ζητούν έστω και τώρα, και πριν αρχίσουν τα πρώτα «κανόνια» στην αγορά να μειωθεί ο Ειδικός φόρος κατανάλωσης: «Πρέπει να μειωθεί και στην Ελλάδα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα τουλάχιστον για αυτό το δύσκολο διάστημα που περνάμε τώρα» ανέφερε στέλεχος μεταφορικής επιχείρησης, που διαθέτει στόλο με 5 φορτηγά Εθνικών μεταφορών.

Όπως τονίζουν, το κόστος στα καύσιμα των φορτηγών είναι πλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις μη διαχειρίσιμο, παρόλο που έχουν προβεί προσφάτως, σε αύξηση του κομίστρου.

Από την άλλη, σύμφωνα με τους βενζινοπώλες οι ιδιοκτήτες ΙΧ βάζουν ίσα – ίσα 10 με 15 ευρώ, απλά, για να πάνε στη δουλειά τους, ενώ, η κατανάλωση στα πρατήρια έχει πέσει στο 15- -20%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης