Ξεκινά η καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής - Μειώνονται τα μεγάλα ποσά - Αυστηρότερα τα κριτήρια

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Ετσι, συνολικά από την πρώτη επιστρεπτέα μέχρι και την 5η θα έχουν διοχετευθεί στην αγορά περί τα 7 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί 482.271 δικαιούχοι εκ των οποίων, οι 439.200 –δηλαδή το 91% των ωφελουμένων– έλαβαν συνολικό ποσό ο καθένας έως 20.000 ευρώ, που ήταν κυρίως μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τον προσεχή Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει ένας ακόμα κύκλος με το ποσό να περιορίζεται κάτω από το 1 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ στη μείωση του ανώτατου ποσού κάτω από τις 350.000 ευρώ που ήταν στους 4 πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής οδηγείται το οικονομικό επιτελείο για τον πέμπτο κύκλο, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο (έφθασαν τις 732.000).

Επίσης, αναμένεται να μειωθεί και ο αριθμός των πραγματικών δικαιούχων του 5ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις δεν πληρούν τα κριτήρια. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι εκτός θα μείνουν περισσότερες από 200.000 επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης