Νεα τελική... ημερομηνία (Μάιο) όσο η Ελλάδα δεν προτείνει συγκεκριμένα μέτρα

Η αδιόρθωτη Ελλάδα έχει κουράσει την ΕΕ ενώ είναι πλέον βέβαιο ότι δεν μπορεί να αλλάξει πουθενά. Συνεπώς η κρίση θα συνεχίζεται, συμφωνία δεν θα υπάρξει και κάθε "τελική ημερομηνία" θα μεταφέρεται σε μια επόμενη.

Ήδη στο Eurogroup θεωρείται ουσιαστικά «αδύνατο», να υπάρξει συμφωνία στις 24 Απριλίου (πάμε για Μάιο), ενώ στην Κομισιόν επικρατεί - σύμφωνα με τυον γερμανικό Τύπο, ένα «μείγμα απογοήτευσης και παραίτησης».

Την ίδια ώρα, άρθρο γνώμης στο γερμανικό Spiegel λέει πως, μετά από πέντε χρόνια, η ελληνική κρίση μοιάζει να μην έχει αλλάξει και καταλήγει στο ότι «ήρθε η ώρα για τη λήξη».

Από το Eurogroup, συνεχίζει, διαμηνύεται ότι είναι αδύνατον να βρεθεί ικανός συνομιλητής στην ελληνική κυβέρνηση και πως ο Τσίπ[ρας δεν τολμά φοβούμενος κατάρρευση της κυβέρνησης Συνασπισμού.

Όσον αφορά την Κομισιόν, δημοσίευμα της SZ επικαλείται αναφορά υψηλόβαθμου αξιωματούχου με γνώση της κατάστασης και αναφέρει: «Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που στα υψηλά κλιμάκια της Κομισιόν το κλίμα έχει φτάσει μεταξύ απογοήτευσης και παραίτησης».

«Εάν έλεγε κανείς στους 27 επιτρόπους να σηκώσει το χέρι όποιος θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, θα το σήκωναν όλοι. Αν τους ρωτούσε εάν πιστεύουν πως αυτό θα επιτευχθεί, μάλλον θα έμεναν όλα τα χέρια κάτω» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης