Μη συμφωνία σημαίνει καταστροφή της ελληνικής οικονομίας η οποία έχει ήδη ξεκινήσει

Η Ελλάδα "πνίγεται" εξ αιτίας ενός πολιτικού συστήματος που δεν εννοεί να εργαστεί για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, αλλά θεωρεί ότι είναι πάντοτε σε φοιτητικά αμφιθέατρα όπου αυτό που μετρά είναι η οξύτητα του νεανικού λόγου και όχι η πραγματικότητα και η ουσία.

Την ώρα που η Ευρώπη ξεπερνά την κρίση, τυπώνει ευρώ και διορθώνει την πορεία της, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν απολαμβάνει τίποτε από τις νεες δυνατότητες που υπάρχουν πια. Κι όμως: Η οικονομική κατάρρευση συνεχίζεται με τραγικές συνέπειες.

Στην "Καθημερινή" ο κ. Κ. Καλλίτσης εξηγεί τι θα συμβεί αν δεν υπάρξει συμφωνία ΤΩΡΑ:

* Πρώτον, διότι αν δεν σταθεροποιηθεί οριστικά η θέση μας στην Ευρωζώνη, η οικονομία θα βυθίζεται στην ύφεση και η ανεργία θα αυξηθεί. Κι έτσι, με βροντερά συνθήματα εναντίον της η λιτότητα θα διευρύνεται, και με δικανικούς εθνικής αδιαλλαξίας τα ταμεία θα χάσκουν άδεια και η Ελλάδα θα απομένει με απλωμένο το χέρι. Η ανάπτυξη προϋποθέτει άμεση και οριστική άρση της αβεβαιότητας όσον αφορά τη θέση της χώρας εντός της Ευρωζώνης.

* Δεύτερον, διότι μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ένας σταθερός συμβιβασμός μαζί τους είναι απολύτως αναγκαίος προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να επιδιωχθεί το μείζον: Να αντιμετωπισθούν οι εσωτερικές αιτίες της κρίσης που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. Να ανοίξει ο δρόμος για να ανατραπεί το καθεστώς της κλεπτοκρατίας, της διαφθοράς, της ανομίας, να τσακιστεί το κράτος των πελατών. Ολα αυτά, δηλαδή, που μας έσυραν στο σημερινό σημείο.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Και συνεχίζει ο κ. Καλλίτσης:

* Η μη επίτευξη συμφωνίας θα πυροδοτούσε ένα απίστευτο ντόμινο κατάρρευσης σε χρόνο-ρεκόρ. Κατάρρευσης των τραπεζών από ένα πολύ άγριο κύμα φυγής των καταθέσεων, κατάρρευσης της ελευθερίας κίνησης κεφαλαίων και επιβολής ελέγχων στη διακίνησή τους και στην ανάληψη των καταθέσεων, πλήρους εξαφάνισης των τελευταίων ιχνοστοιχείων εμπιστοσύνης, κατακερματισμού της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και κατάρρευσης της ίδιας της κυβέρνησης.

* Αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, ας μην κουράζονται στο Μέγαρο Μαξίμου να επεξεργάζονται επιχειρηματολογίες και τακτικές για πρόκληση εκλογών. Είναι εκ του περισσού. Γιατί οι εκλογές θα διεξαχθούν αναπόφευκτα, είτε θέλουν είτε δεν θέλουν. Και η λαϊκή ετυμηγορία, σε εκείνο το κλίμα γενικής κατάρρευσης και πραγματικού φόβου, θα είναι αισθητά έως πάρα πολύ διαφορετική από αυτήν που φαντασιώνονται όταν βλέπουν τις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται σήμερα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης