Μη ρεαλιστική ρύθμιση των κόκκινων δανείων με σπάσιμο στα δυο αλλά όχι κούρεμα

Θα πληρώνεις το μισό δάνειο (50%) ενώ το υπόλοιπο μισο θα μένει "παγωμένο" χωρίς να τοκίζεται. Η πληρωμή του μισού θα γίνεται για διάστημα 15 ή 20 ετών.

Αν στο μεταξύ ανακάμψουν τα οικονομικά του δανειολήπτη, υπάρχει η πρόβλεψη να αυξάνεται το ποσοστό του άληκτου κεφαλαίου που εξυπηρετείται και αντίστοιχα να μειώνεται το ποσοστό που παραμένει «κλειδωμένο».

Oπως αναφέρουν τα τραπεζικά στελέχη, στόχος τους είναι στη ρύθμιση να ενταχθούν όλοι οι δανειολήπτες που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής, καθώς έχουν υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους.

Κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα φυσικά αν χρωστά ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο πια από την αξία του ακινήτου σου και μάλιστα οι Τράπεζες δεν "κουρέψουν" τόκους που έχουν βάλιει μέσα στην κρίση.

Για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση αυτή, οι Τράπεζες θα προχωρούν σε ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών του. Δηλαδή ζητούν φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας 5ετίας, από τις οποίες προκύπτει η μείωση του εισοδήματος, «τσεκάρουν» τις τραπεζικές καταθέσεις (για να αποκλείσουν τους στρατηγικά κακοπληρωτές), ενώ ζητούν και οικονομικά στοιχεία (Ε9) για τυχόν ακίνητα που διαθέτει ο δανειολήπτης (σπίτια, καταστήματα, αποθήκες, οικόπεδα κλπ.).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης