Μητσοτάκης: Επιστρέφω με πάνω από 70 δισ. ευρώ

Σημαντικό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής. Ο κ. Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα λάβει χρηματοδοτικό πακέτο που συνολικά ξεπερνά τα 70 δισ. ευρώ (Ταμείο Ανάκαμψης συν πόροι Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου).

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ευρώπη έδειξε πως μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα συμμετείχε ενεργά σε όλες τις διαπραγματεύσεις.

Επισήμανε δε ότι οι επιδοτήσεις από το πρόσθετο πρόγραμμα που εγκρίθηκε, αντιστοιχούν σε περίπου ένα επιπλέον ΕΣΠΑ. «Είναι ένα ποσό παραπάνω από 19 δισ. ευρώ στα οποία προστίθενται γύρω στα 12,5 δισ. σε δάνεια» εξήγησε, ενώ σημείωσε ότι τα χρήματα αυτά θα εκταμιεύονται με πιο ευέλικτους όρους.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για έναν εύλογο και δίκαιο συμβιβασμό, καθώς και για ιστορική συμφωνία, μετά από ένα εξαντλητικό τετραήμερο διαπραγματεύσεων.

Δεσμεύθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση θα διαχειριστεί το χρηματοδοτικό πακέτο με ευθύνη και σύνεση, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης