Μεταφορές: Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων και στοπ από τα πρατήρια στην πίστωση - Λύση η μείωση των φόρων

Η τιμή της βενζίνης θα ανέλθει στα 2,5 ευρώ το λίτρο έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου. Άρα το πετρέλαιο κίνησης οδεύει προς τα 2 ευρώ!

Αυτό σημαίνει ότι οι Μεταφορές δέχονται ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα που συνοδεύεται και με την διακοπή πίστωσης από τα πρατήρια που πλέον ζητούν πληρωμή τοις μετρητοίς. Έτσι οι εταιρείες Μεταφορών ενώ πληρώνονται με μεταχρονολογημένες επιταγές χρειάζονται μετρητά για να κινηθούν τα φορτηγά τους.

Ο κ. Ασμάτογλου μίλησε και για τον ΔΙΠΛΟ ΦΟΡΟ που έχουν τα καυσιμα. Από τη μια είναι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που είναι πολύ βαρύς και επί του οποίου μπαίνει και... ΦΠΑ 24%! Όπως είπε είναι μια λύση να μιωθεούν και οι δυο φόροι.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, κ. Ασμάτογλου επεσήμανε ότι τις τελευταίες μέρες οι τιμές της βενζίνης μεταβάλλονται συνεχώς, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 2 ευρώ και «οδεύοντας» προς τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο.

Όπως είπε, «στις δύο ημέρες είχαμε 10 λεπτά αύξηση. Εγώ θεωρώ ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας – αρχές της άλλης θα έχει ακουμπήσει στα 2,5 ευρώ, με αυτόν τον ρυθμό ανόδου».

Εξήγησε, πάντως ότι, στην περίπτωση που υπάρξει μείωση στα καύσιμα, θα φανεί αμέσως στις τιμές των πρατηρίων βενζίνης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης