Λούκα Κατσέλη: Και η πολιτική Σαμαρά είναι ίδια με τις προηγούμενες, άρα αδιέξοδη

Ο κ. Σαμαράς συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική. Αυτό ήταν το νόημα των δηλώσεων της κυρίας Λούκας Κατσέλη λίγο μετά την κατάθεσή της στους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι διερευνούν το αν γνώριζε ο κ. Παπανδρέου ότι το μημόνιο δεν μπορούσε να υλοποιηθεί.

Η κ. Κατσέλη εξερχόμενη, δήλωσε: «Η κατάθεσή μου είχε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη σχετικά με την ενημέρωση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών για τις θέσεις του ΔΝΤ και, κυρίως, του Στρος- Καν. Σε αυτό, ανέφερα στον εισαγγελέα ότι δεν είχα καμία γνώση γιατί δεν συμμετείχα στις επαφές αυτές. Το δεύτερο σκέλος αφορούσε στην ίδια την κρίση και τη διαχείρισή της.

Η κυρία Κατσέλη επανέλαβε την πάγια θέση της, ότι η συστημική κρίση χρέους της Ελλάδας και η κρίση ανταγωνιστικότητας δεν λύνεται με πολιτικές βίαιης λιτότητας και ακραίας δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά απαιτεί μία συντονισμένη πολιτική με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αναδιάρθρωση του χρέους, τη μείωση του κόστους δανεισμού και αναπτυξιακά μέτρα».

Σε ερώτηση για τη σημερινή εφαρμοζόμενη πολιτική η κ. Κατσέλη απάντησε: «Δυστυχώς, τα λάθη εξακολουθούν να γίνονται. Και τώρα, η χώρα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και δύο χρόνια, ουσιαστικά να μην αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της διαχειρισιμότητας και βιωσιμότητας του χρέους, αλλά να παίρνονται μέτρα που δυσχεραίνουν το πρόβλημα και οδηγούν τη χώρα σε βαθιά ύφεση, μεγαλύτερη ανεργία και διευρύνουν τα ελλείμματα».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης