Κανονικά και με το νόμο η… αφαίμαξη των Ταμείων

Με τροπολογία που θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, θα περιγράφεται αφενός η διαδικασία εσωτερικού δανεισμού από τα Ταμεία και αφετέρου θα δίνονται εγγυήσεις για τα λεφτά των ταμείων, αν και εφόσον αυτά αξιοποιηθούν μέσω ρέπος μικρής διάρκειας.

Μιλώντας στη Βουλή ο  αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης σχολίασε τις πρωινές δηλώσεις του κ. Γ. Ρωμανιά σχετικά με τα στοιχεία στα οποία βασίστηκαν οι αναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Εξάλλου, ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε σοβαρή την καταγγελία του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, περί περικοπών των συντάξεων με λαθεμένα στοιχεία, τονίζοντας: «Ό, τι χρειαστεί από ελέγχους θα το κάνουμε. Και αν χρειαστεί να σταλούν κάποια πράγματα στον Εισαγγελέα, θα σταλούν. Για την κυβέρνηση, το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό. Φαίνεται πως οι μνημονιακές κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν ως άλλοθι μελέτες και δημιουργούσαν πανικό στους πολίτες, με στόχο να δικαιολογούν τις σφαγιαστικές μειώσεις συντάξεων, τις οποίες συμφωνούσαν με την τρόικα», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς επισημαίνουμε τις πολιτικές ευθύνες και αν χρειαστεί και οτιδήποτε άλλο, θα το κάνουμε».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης