Η Volkswagen αναζητά ελληνικό νησί για να κυκλοφορεί οχήματα χωρίς οδηγό - Συζητήσεις με την κυβέρνηση

Η ελληνική κυβέρνηση είναι σε επαφή με την Volkswagen στην οποία είχε προτείνει τη Θάσο ως τοποθεσία όπου θα μπορεί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να αναπτύξει το δίκτυο που θέλει για να δοκιμάζει οχήματα με αυτόνομη οδήγηση (αρχικά με την παρουσία οδηγού στο όχημα).

Τον «φάκελο Volkswagen» επιμελούνται τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης όσο και ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης.

Στο συγκεκριμένο project όμως αποδίδεται από την ελληνική πλευρά πολύ μεγαλύτερη σημασία. Αν «τρέξει» ομαλά, εκτιμάται ότι αυξάνεται η «βαθμολογία» της χώρας στις σχετικές αξιολογήσεις της Volkswagen για την επιλογή χώρας ανάπτυξης νέου εργοστασίου, μετά τη ματαίωση των σχετικών επενδυτικών σχεδίων που συζητούσε με την Τουρκία.

Πάντως, αν και δεν αποκαλύπτεται τελικά η εταιρεια έχει υπόψιν της πέντε ελληνικά νησιά άγνωστο όμως ποια. Πιθανολογείται ότι θα είναι κάποια από τα χαρακτηρισμένα ως παραμεθόρια, ώστε η συγκεκριμένη δραστηριότητα να είναι σύννομη με το ευρωπαϊκό πλαίσιο και να τύχει των σχετικών στηρίξεων που προβλέπονται για τις ακριτικές αυτές περιοχές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης