Η Rhilip Morris σώζει 800 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Οι φόροι στα τσιγάρα φτάνουν το 88% της τιμής τους. Ένα πακέτο που πωλείται προς 4 ευρώ, έχει 3,52 ευρώ φόρο και μόλις 48 λεπτά για την εταιρεία, τον μεσάζοντα το περίπτερο κ.λ.π.

Να γιατί η εταιρεία Παπαστράτος τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε κάτω από το 50% της παραγωγικής της δυναμικότητας. Οι αδιανόητοι φόροι έφεραν σημαντική μείωση της κατανάλωσης αλλά και ραγδαία άνοδο της διείσδυσης των λαθραίων τσιγάρων.

Η νόμιμη αγορά από 32,2 δις. τσιγάρα το 2008 υποχώρησε στα 16,8 δις. τσιγάρα το 2014. Το δε κράτος εισπράττει... λιγότερα από ότι πριν υπερφορολογήσει.

Έρχεται λοιπόν η μητρική της Παπαστράτος Philip Morris να επενδύσει 25 εκατ. ευρώ στις εγκαταστάσεις του Ασπρόπυργου με στόχο να καταστεί η ελληνική θυγατρική εξαγωγικό κέντρο για τουλάχιστον 20 χώρες.

Βλέπετε η πολυεθνική εταιρεία επένδυσε το 2009 πάνω από 100 εκατ. ευρώ και έδωσε απασχόληση σε 800 ανθρώπους. Να κλείσει; Να γιατί αποφάσισε να μετατραπεί σε εξαγωγική εταιρεία αυξάνοντας την παραγωγή της στα 15 δις τσιγάρα -το 2014 παρήγαγε πολύ κάτω από τα 10 δις. τσιγάρα- με το 50% του όγκου να εξάγεται.

Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι η Philip Morris εγγυάται την απορρόφηση των εξαγωγών της ελληνικής εταιρείας στις ξένες αγορές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης