Η χώρα χωρίς αναπτυξιακό νόμο και ΕΣΠΑ - Τους απασχολεί να δεσμεύουν προληπτικά καταθέσεις εξωτερικού

Η χώρα δεν έχει για πρώτη φορά αναπτυξιακό νόμο, ενώ δεν λειτουργεί ούτε κάποιο... ΕΣΠΑ ώστε να ενισχύσει την Ανάπτυξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Υπ. Ανάπτυξης δεν έχει τοποθετηθεί εδώ και δύο μήνες  Γεν. Γραμματέας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα υπογραφής για εκατοντάδες φακέλους που πρέπει να προωθηθούν.

Επιπλέον, υπάρχει απόλυτη στάση πληρωμών, εκατοντάδες εταιρείες βρίσκονται στο ταμείο και δεν μπορούν να εισπράξουν καμία επιχορήγηση, αν και έχουν ολοκληρώσει.

Απέναντι σε αυτή την αδιανόητη στασιμότητα η κυβέρνηση τι απαντά; Τρέχει να δεσμεύσει... προληπτικά περιουσίες καταθετών του εξωτερικού!

Όπως έγινε γνωστό, για τουλάχιστον 100 πρόσωπα που βρίσκονται στις περιβόητες λίστες, θα προχωρήσουν η δέσμευση καταθέσεων και ακινήτων καθώς γι αυτούς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις φοροδιαφυγής.

Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου θα διαχειριστεί από δω και πέρα το σύνολο των λιστών που υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών και να προχωρήσει σε περαιτέρω διασταυρώσεις.

Στις περιπτώσεις όπου οι ελεγκτές διαπιστώσουν σημαντικές αναντιστοιχίες δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων θα αποστέλλεται πορισματική αναφορά στους Οικονομικούς Εισαγγελείς κι εκείνοι θα διατάσσουν αμέσως τη δέσμευση των καταθέσεων, έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης