Η κυβέρνηση λέει ναι στις ιδιωτικοποιήσεις

Η κυβέρνηση συμβιβάζεται στις ιδιωτικοποιήσεις και φαίνετασι να αποδέχεται τις υποδείξεις των εταίρων. Μέσω των ιδιωτικοποιήσεων η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υπάρξουν έσοδα 1,7 δισ. ευρώ για εφέτος και 1,5 δισ. ευρώ για το 2016.

Για το 2015 προβλέπεται λοιπόν η παραχώρηση του 51% του ΟΛΠ (αντί του 67%) με προβλεπόμενο εφάπαξ ποσό τα 400 εκατ. ευρώ, υπογραφή της σύμβασης το τρίτο τρίμηνο του 2015 και είσπραξη πριν από τα Χριστούγεννα. Για τον ΟΛΘ το ποσοστό είναι επίσης 51% και το αναμενόμενο τίμημα 150 εκατ. ευρώ.

Οι δυο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία και στο θέμα της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (νικήτρια του διαγωνισμού είναι η γερμανική Fraport), με την Αθήνα να ζητεί μια μικρή τροποποίηση της εκμίσθωσης που θα προσθέτει κάποια συμμετοχή του Δημοσίου.

Για το Ελληνικό η κυβέρνηση θα προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» διαμηνύει κυβερνητικός παράγοντας, τονίζοντας ότι παρά τη διαφωνία της κυβέρνησης για τη σύμβαση «αν περάσει, δεν είναι εύκολο να μην το δεχθούμε».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης