Η κυβέρνηση βάζει τεκμήρια και μας λέει: Έχω αποτύχει

Η ΤΕΚΜΑΡΤΗ φορολόγηση για τυς ελεύθερους επαγγελματίες που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι ένα νόμισμα με δυο όψεις. Από την μια πράγματι υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες που αποκρύπτουν εισοδήματα και με όσα δηλώνουν δεν θα μπορούσαν να ζουν. Από την άλλη έρχεται η κυβέρνηση και παραδέχεται ότι δεν μπορεί να θεσπίσει ένα σωστό φορολογικό σύστημα καταφεύγοντας στο ισοπεδωτικό τεκμαρτό.

Είναι μια βαριά κυβερνητική αποτυχία να επιστρέφει κανείς στα τεκμήρια που υποτίθεται θα τα καταργούσε. Επίσης είναι μια βαριά αποτυχία διότι για πολλούς το όριο που βάζει η κυβέρνηση δεν σημαίνει τίποτε, αφού μπορεί να αποκρύπτουν πολλά περισσότερα και τώρα να εμφανίζονται και νομοταγείς.

Τέλος υπάρχει και η βαριά αποτυχία της ισοπέδωσης. Γνωρίζω ανθρώπους που είναι ήδη χρεωμένοι και σε δυσχερή θέση. Κατά το κοινώς λεγόμενο "μπαίνουν μέσα", αλλά συνεχίζουν σε μια ελλειμματική δραστηριότητα για να έχουν τουλάχιστον τα βασικά της καθημερινότητας τους. Τώρα, αυτό το τεκμήριο θα είναι για αυτούς ένα ακόμη ΑΔΙΚΟ ΒΆΡΟΣ.

Η μόνη δίκαιη φορολόγηση είναι αυτή που θα πρέπει να υπολογίζει το σύνολο των εσόδων και εξόδων σε όλους τους πολίτες. Ακόμη και αν έχεις πιεί μια μπύρα έχεις πληρώσει φόρο 24%, γιατί θα πρέπει αυτά τα 5 ευρώ που έδωσες να ξαναφορολογηθούν σαν καθαρό εισόδημα; Από εκεί και πέρα να έρχεται το πόθεν έσχες που θα επιβεβαιώνει στις ακριβές αγορές του κάθε πολίτη (αυτοκίνητο, σπίτι, ταξίδια κ.α.) την πραγματική οικονομική του θέση.

Ναι είναι αλήθεια ότι η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών δεν κόβει αποδείξεις και ευημερεί. Όμως μια άλλη αλήθεια είναι ότι τα τεκμήρια που τους βάζουν, μας γυρίζουν πίσω στην βαριά ανικανότητα του κράτους να κάνει σωστά την δουλειά του υπέρ του πολίτη και όχι κατά. "Όλοι σε ένα τσουβάλι γιατί δεν μπορώ να σας φορολογήσω σωστά" είναι το μήνυμα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης