Η Εμπορική Τράπεζα περνά στην Alpha Bank

Οι Γάλλοι μεταβιβάζουν στην Alpha Bank την Εμπορική Τράπεζα και εγκαταλείπουν την Ελλάδα, έχοντας επενδύσει πάνω από 7 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα... Σημειωτέον ότι οι Γάλλοι θα βάλουν και 3 δισ. ευρώ για να αποχωρήσουν! Συγκεκριμένα στο νέο σχήμα η Credit Agricole δεν θα διατηρήσει κάποιο ποσοστό, ενώ οι ανάγκες που ανακύπτουν για την ανακεφαλαιοποίηση της Emporiki Bank ύψους 3 δισ. ευρώ περίπου θα έχουν καλυφθούν όλες από την Credit Agricole πριν τις υπογραφές.

Δηλαδή στο νέο σχήμα θα παραμείνουν μόνον οι κεφαλαιακές ανάγκες της Alpha Bank οι οποίες και θα καλυφθούν με τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών!

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές η διαδικασία που προβλέπεται μετά την ανακοίνωση είναι η εξής:

-Credit Agricole και Alpha Bank κινούνται μαζί ώστε να λάβουν όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις για το εγχείρημα της συγχώνευσης. Οι εγκρίσεις θα δοθούν από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και από την Τράπεζα της Ελλάδος. Εκτιμάται ότι το στάδιο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.

-Στη συνέχεια ακολουθούν οι διαδικασίες για τη νομική συγχώνευση Alpha Bank και Emporiki Bank που στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2012.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης