Η Ελληνική Coca Cola απέναντι σε μεγάλες ζημίες λόγω του εμπάργκο στη Ρωσία - Έχει 7.000 εργαζόμενους

H ελληνική Coca-Cola HBC πουλάει τα δημοφιλή αναψυκτικά της στη Ρωσία, την Ουκρανία και στις περισσότερες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η Ρωσία είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές της και έχει 7.000 εργαζομένους εκεί. Είναι στις 12 πρώτες εταιρειες που θα υποστούν μεγάλες ζημίες από το εμπάργκο κατά της Ρωσίας.

Άλλες εταιρείες είναι ο γερμανικός κατασκευαστής χημικός BASF που είναι συνιδιοκτήτης της Wintershall Dea, έναν από τους χρηματοδότες του αγωγού αερίου NordStream 2, του οποίου η αδειοδότηση έχει ανασταλεί. To 1% των πωλήσεων της BASF προέρχεται από τη Ρωσία.

Ακόμη η BP που είχε το 19,75% στην εθνική εταιρεία πετρελαίου της χώρας Rosneft. Διατηρεί επίσης μερίδια σε πολλές άλλα projects με πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Ρωσία.

Ακολουθούν η γαλλική γαλακτοβιομηχανία ελέγχει τον ρωσικό παραγωγό γαλακτοκομικών Prostokvanhino και παίρνει το 6% των συνολικών της πωλήσεων από τη Ρωσία, η γερμανική εταιρεία λιανικού εμπορίου έχει περίπου 10.000 εργαζόμενους στη Ρωσία, όπου εξυπηρετεί περίπου 2,5 εκατομμύρια πελάτες κ.α.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης