ΗΠΑ: Οι τράπεζες κλείνουν πάνω από 250 καταστήματα ποντάροντας στο ψηφιακό μέλλον

Οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται με λιανική τραπεζική στις ΗΠΑ μείωσαν τα δίκτυα καταστημάτων τους και τον αριθμό των κεφαλαίων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους στοιχηματίζοντας ότι μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας που στράφηκε στην ψηφιακή λειτουργία -κατά τη διάρκεια των lockdowns που επέβαλε η πανδημία- δεν θα επιστρέψει ποτέ.

Οι τράπεζες Wells Fargo, Citigroup και JPMorgan έκλεισαν περισσότερα από 250 καταστήματα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, αντιπροσωπεύοντας το 1-5% των δικτύων τους. Μάλιστα αναμένονται περισσότερες μειώσεις ακόμη, παρόλο που ορισμένες τράπεζες επεκτείνονται σε κάποιες περιοχές.

Η Wells Fargo που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, είχε τον υψηλότερο αριθμό καταστημάτων στις ΗΠΑ στις αρχές του έτους. Ηγήθηκε, ωστόσο, της τάσης κλείνοντας 154 καταστήματα ή το 3% του εγχώριου δικτύου της, μειώνοντας τον αριθμό των κεφαλαίων κατά 6%.

«Οι πελάτες μας αξιοποιούν όλο και περισσότερο τις ψηφιακές μας δυνατότητες», δήλωσε ο διευθυντής οικονομικών Μάικλ Σαντομάσιμο. «Αυτές οι αλλαγές και άλλοι μας επέτρεψαν να προσαρμόσουμε το προσωπικό των κλάδων», πρόσθεσε.

Οι αναλυτές έχουν προβλέψει εδώ και πολύ καιρό ότι το online και mobile banking θα καταστήσουν τελικά περιττά πολλά καταστήματα τραπεζών και θέσεις εργασίας.

Η πανδημία, ωστόσο, όπως και σε πολλές άλλες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες αποτέλεσε καταλύτης αλλαγών επιταχύνοντας την ψηφιακή υιοθέτηση.

Ακόμη και οι πελάτες που ενδέχεται να δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν μια τραπεζική εφαρμογή για μια μεγάλη συναλλαγή ή μια εφαρμογή υποθηκών αναγκάστηκαν να στραφούν σε ψηφιακές πλατφόρμες κατά τη διάρκεια του lockdown.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης