'Ερχεται νέα τρίμηνη επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης - Κραυγή αγωνίας από τους Μεταφορείς

Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα τρίτο «Fuel Pass», τόσο στο πετρέλαιο κίνησης, όσο και στη βενζίνη, με επιδότηση απευθείας στην αντλία. Τα κριτήρια φαίνεται ότι θα είναι τα ίδια, με την ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου στις αρχές Νοεμβρίου. 

Η αυξημένη ροή εσόδων, περίπου 500 εκατ. ευρώ, φαίνεται να δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα  για ένα σχέδιο επιδότητσης τριών μηνών. 

Σημειώνεται ότι η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης εφόσον οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της κρίσης στο ουκρανικό έχει ουσιαστικά προαναγγελθεί.

Την ετοιμότητα της κυβέρνησης για νέα παρέμβαση στο πετρέλαιο κίνησης, στη σωστή στιγμή, που θα γίνει αντιληπτή στους πολίτες χωρίς να είναι επιβλαβής για τα δημοσιονομικά, επισήμανε το Σάββατο στον ΣΚΑΙ ο Γιάννης Οικονόμου.

Αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης αναμφίβολα δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς, το πετρέλαιο κίνησης είναι πάνω από την αμόλυβδη, είναι πρωτοφανές γεγονός, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΣΧΕΜ

Με την τιμή του ντίζελ να καλπάζει και σε πραγματικές συνθήκες να ξεπερνάει κατά πολύ αυτή της βενζίνης ο έντονος προβληματισμός που επικρατεί στον χώρο των Μεταφορών οδηγεί τους Μεταφορείς – που βιώνουν στο μέγιστο το πρόβλημα – σε συνελεύσεις των σωματείων όπως στα μεγάλα της χώρας ( του Πειραιά κ.α.) με αποτέλεσμα να επικρατεί αναβρασμός για το τι μέλλει γενέσθαι.

Όπως αναφέρει ο ΠΣΧΕΜ, σύσσωμος ο κόσμος της χερσαίας μεταφοράς, η πλειονότητα των αυτοκινητιστών σε κάθε άκρο της χώρας βλέπουν τα ρεζερβουάρ των φορτηγών του να αδειάζουν μιας και τα φουλάρισμα πλέον αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός.

Είναι άξιο αναφοράς ότι οι συχνές συνελεύσεις τείνουν στην ενεργοποίηση αρκετών σωματείων Αυτοκινητιστών ιδίως στην Περιφέρεια της Ελλάδας με βασικό θέμα συζήτησης την δυστοκία αντιμετώπισης του ζοφερού προβλήματος εξαιτιάς  των πρωτόγνωρων τιμών στα καύσιμα που έχει φέρει σε δυσμενή θέση τους Μεταφορείς κάθε κατηγορίας.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος της αγοράς είναι οι τιμές των καυσίμων, όπου τόσο η βενζίνη όσο και το ντίζελ είναι πάνω από το 2 ευρώ και χωρίς πλέον fuel pass για την ενίσχυση των Αυτοκινητιστών.

Αλλά και η πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης