Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης: Τον έβαλαν προσωρινά, έγινε μόνιμος - Δεν τον μειώνουν αν και θα έχουν μεγαλύτερα έσοδα

Λίγες μέρες μετά την κατάθεση τροπολογίας από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, οι οποίες και απορρίφθηκαν, για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε μια δήλωση που έχει προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις.

«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν μειώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα», είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα, στον ΑΝΤ1, ο αντιπρόεδρος της Βουλής προκαλώντας την έκπληξη των παρευρισκόμενων και του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι εδώ και οκτώ χρόνια προτείνει συνεχώς να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα, πράγμα που δεν γίνεται χωρίς, όπως είπε, μέχρι σήμερα να έχει λάβει πειστική απάντηση γιατί δεν γίνει.

Ο δημοσιογράφος κάλεσε την επομενη τον κ. Σκυλακάκη και του έδειξε το βίντεο προσθέτοντας ότι αυτός ο ειδικός φόρος μπήκε δήθεν προσωρινά για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και έγινε μόνιμος". Είπε ακόμη ότι σλυμφωνα με μελέτη του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, αν μειωθελι ο φόρος τα έσοδα για το Δημόασιο θα αυξηθούν.

Ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι "όσο το έλλειμμα είναι στο 7,3%, δεν μπορεί να γίνει μείωση του Ειδικού Φόρου Καταναλωσης".

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης