ΕΕ: Εκατομμύρια άνεργοι εγκατέλειψαν την αναζήτηση εργασίας- Η Ελλάδα στις τρεις χώρες που έχουν τα «πρωτεία»

Η ανεργία μειώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για τον Νοέμβριο να δείχνουν υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας, στο 6,5% από 6,7% έναν μήνα νωρίτερα.

Αντίστοιχα, στο σύνολο της Ευρωζώνης το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 7,2% τον Νοέμβριο, από 7,3% τον Οκτώβριο, 7,4% τον Σεπτέμβριο και 8,1% έναν χρόνο νωρίτερα. 

Τα ενθαρρυντικά αυτά στοιχεία, ωστόσο, δεν λαμβάνουν υπόψη περίπου 7,5 εκατ. άτομα που είναι πρόθυμα να εργαστούν αλλά έχουν εγκαταλείψει την αναζήτηση εργασίας.

Το ποσοστό για αυτά τα άτομα κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα στο τέλος του τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg που χρησιμοποιεί ως βάση τα στοιχεία της αγοράς εργασίας που δημοσιεύει η Eurostat.

Όπως σημειώνει, οι τρεις χώρες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου αυτών των ατόμων στις 27 χώρες της ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις χώρες διαθέτουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στον ευρωπαϊκό κόλπο, με «πρωταθλήτρια» την Ισπανία που τον Νοέμβριο σημείωσε ανεργία  14,1%, την Ελλάδα στη δεύτερη θέση με ποσοστό 13,4% και την Ιταλία στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,2%. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης