Γιατί ο κλάδος των Μεταφορών περιμένει ένταξη στα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης - Μεγάλη πτώση στο μεταφορικό έργο

Στον αέρα βρίσκεται ολόκληρος ο κλάδος των Μεταφορών μετά την κατακόρυφη πτώση του μεταφορικού έργου σε όλη τη χώρα. Ο κλάδος πρωταγωνιστεί στον έγκαιρο εφοδιασμό της αγοράς, των πρατηρίων, των Νοσοκομειων, επιχειρήσεων εθνικής σημασίας κ.α. ωστόσο, η υπόλοιπη αγορά έχει καταρρεύσει με αποτέλεσμα να παρατηρείται μια μείωση του έργου άνω του 70%. Αυτό σημαινει κάθετη μειωση του τζιρου των επιχειρήσεων και χιλιάδες εργαζόμενοι χωρίς αντικείμενο.

Η πτώση ξεκινησε τό την Φεβρουάριο, όταν σταμάτησε η Κίνα να στέλνει φορτία, μεγάλωσε με την Ιταλία που έκλεισε τα σύνορα της και φαίνεται να εκτοξεύεται τωρα που κλείνει σχεδόν ολόκληρη η ελληνικη αγορά.

Τα ισχυρά Συνδικάτα των Μεταφορών όπως ο ΠΣΧΕΜ έχουν ήδη καταθεσει υπομνήματα στο Υπουργέιο Μεταφορών και στο Οικονομικών και ζητούν "ίση μεταχειριση", δηλαδή οικονομικά μέτρα ανακούφισης με μεταθέσεις υποχρεώσεων και ενισχύσεις, αφού οι τζίροι έχουν καταπέσει, καθώς και ενισχυση των εργαζομένων του κλάδου, αφού οι περισσότεροι πια δεν έχουν εργο. 

Ένα ακόμη θέμα που θεωρείται βόμβα για τις Μεταφορές είναι αυτό των επιταγών. Ο κλάδος κινείται και με μεταχρονολογημένες επιταγές (και δίδει και παίρνει) που σήμερα λόγω της καθήλωσης των συναλλαγών δεν μπορούν να πληρωθούν. Αν δεν υπάρξει μέριμνα και σφραγιστούν πολλές εταιρείς θα καταστραφούν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης