Από Απρίλιο θα ξεκινά η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα ενώ ήδη παρατείνεται μέχρι Νοέμβριο

Σοβαρή προσπάθεια καταβάλλεται από την κυβέρνηση και τους φορείς του κλάδου όχι μόνο για να ενισχυθεί η δραστηριότητα και στους χειμερινούς προορισμούς και στα αστικά κέντρα τον χειμώνα, αλλά και για να ξεκινήσει η επόμενη τουριστική σεζόν από νωρίς, τον Απρίλιο. 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο αλλά και οι πρώτες ενδείξεις για τον Οκτώβριο δείχνουν τα έσοδα από τις ταξιδιωτικές εισπράξεις φέτος να αγγίζουν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, περισσότερο δηλαδή από το 50% του 2019. 

Η πληρότητα των ελληνικών ξενοδοχείων κατά την εβδομάδα 13-19 Σεπτεμβρίου έφτασε στο 63%, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι η γερμανική αεροπορική Condor θα πραγματοποιεί πτήσεις και τον Νοέμβριο στην Κρήτη, ενώ η Jet2, εκ των μεγαλύτερων παικτών της βρετανικής αγοράς, ζητάει να ανοίξει προορισμούς στην Ελλάδα και στην Αθήνα από τον Απρίλιο.

Στο μεταξύ, η Ελλάδα παραμένει στις κορυφαίες επιλογές των Γάλλων και μάλιστα με αύξηση 88% των επισκεπτών τον Ιούνιο σε σχέση με το 2019, φέρνοντας το 18% των εσόδων στη χώρα εκείνο τον μήνα, ενώ τον Ιούλιο ξεπεράσαμε τη Γαλλία ως πρώτο προορισμό για ταξίδια. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης