Απόσυρση παλαιών οχημάτων, εργασιακά, κίνητρα ανάπτυξης και αποκατάσταση συνταξιούχων τα αιτήματα κλάδου Μεταφορών στο Υπουργείο

Τέσσερα αιτήματα που απαιτούν γρήγορες λύσεις υπέβαλλε στο Υπουργείο Μεταφορών ο κλάδος των Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ), θεωρώντας ότι η περίοδος της πανδημίας συνιστά και μια ευκαιρία ώστε να διορθωθούν αβλεψίες που αδικούν τον κλάδο. Τα αιτήματα που υπεβλήθησαν είναι:

1. Να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το μοντέλο της Γερμανίας για την απόσυρση των παλαιών φορτηγών  "euro 5". Στη Γερμανία για κάθε απόσυρση, καταβάλλεται το ποσό των 15.000 ευρώ ώστε να αγοραστούν ακόμα και μεταχειρισμένα "euro 6". Η Ελλάδα έχει από τους παλαιότερους στόλους φορτηγών στην Ευρώπη κάτι που επιβαρύνει και το περιβάλλον.

2. Να εφαρμοστεί επιτέλους η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο.

3. Να δοθούν ισχυρά οικονομικά και φορολογικά κίνητρα που να ευνοούν τις συγχωνεύσεις ή τις ουσιαστικές συνεργασίες Μεταφορέων ιδιαίτερα μάλιστα αν αυτό γίνεται με επενδύσεις και αναπτυξιακή λογική.

4. Να αρθεί η πρωτοφανής αδικία ο συνταξιούχος Μεταφορέας να παραδίδει το επαγγελματικό του δίπλωμα. Να είναι δηλαδή ο μόνος Έλληνας που δεν μπορεί να εργαστεί για να συμπληρώσει το εισόδημά του, αν οικονομικά δεν μπορεί να ανταποκριθέι στις ανάγκες της οικογένειάς του.

Τα παραπάνω αιτήματα κατατέθηκαν στος αρμοδίους Υπουργούς μαζί με την σημαντική μελέτη του ΠΣΧΕΜ, για την χρήση μέρους και του παλαιού οδικού εθνικού δικτύου, η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας του οποίου έχει αποδειχθεί άδικη, κοστοβόρα και χωρίς λογική.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης