Αποχωρεί ο Μπιλ Γκέιτς από το δ.σ. της Microsoft

O συνιδρυτής της Microsoft, Mπιλ Γκέιτς, αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο του τεχνολογικού κολοσσού. 

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε θα εγκαταλείψει τη θέση του και στο δ.σ. της Berkshire, προκειμένου να αφοσιωθεί στο φιλανθρωπικό του έργο. 

O Γκέιτς θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου στον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Σάτια Ναντέλα.

«Η Micorosoft θα είναι πάντα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Σάτια και την ηγετική ομάδα του τεχνικού τμήματος για να βοηθήσω στη διαμόρφωση του οράματος και την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της εταιρείας» έγραψε ο 64χρονος σε ανάρτησή του στο LinkedIn. 

O Γκέιτς ίδρυσε τη Microsoft το 1975 με τον φίλο του Πολ Άλεν. Εξέλιξε την εταιρεία σε μία από τις πιο ισχυρές δυνάμεις στον κόσμο της τεχνολογίας και ειδικά των προσωπικών υπολογιστών. Το 2000 παρέδωσε το ρόλο του CEO στον Στιβ Μπάλμερ, αλλά διατηρούσε ενεργό συμμετοχή στην εταιρεία. 

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Στιβ Τζομπς, που πέθανε το 2011, είναι τα πρόσωπα που έχουμε συνδέσει όσο κανένα άλλο με τους προσωπικούς υπολογιστές. Η Microsoft και η Apple είναι σήμερα οι δύο μεγαλύτερες εισηγμένες των ΗΠΑ με αξία άνω των 1,2 τρισ. δολαρίων έκαστη.

Η πρώτη κυριαρχούσε απόλυτα στη δεκαετία του 1990 χάρη στο λειτουργικό σύστημα Windows και το λογισμικό Office, που παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή έως σήμερα. Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να δώσει έμφαση στον τομέα του cloud computing. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης