Αναμένεται νέο ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2020

Με κέρδη της τάξεως του 47% το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται στην κορυφή των αποδόσεων των αγορών, μία «θέση» που είχε κερδίσει από τον Μάιο και κατάφερε να τη διατηρήσει για το υπόλοιπο του έτους, σβήνοντας εντελώς τις μεγάλερς πιέσεις  που δέχθηκε το 2018.

Οι τράπεζες ηγήθηκαν αυτής της εντυπωσιακής υπεραπόδοσης, με τον κλαδικό δείκτη να έχει ενισχυθεί πάνω από 100% από τις αρχές του έτους.

Η ανάκαμψη της αγοράς μετά το α΄ τρίμηνο του έτους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τους αναλυτές, στις προσδοκίες που κυριαρχούσαν για αλλαγή κυβέρνησης στη χώρα, για τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών, την επιτάχυνση των αναβαθμίσεων της Ελλάδας, καθώς και τη σταδιακή αποτίμηση του σεναρίου ότι ο τραπεζικός κλάδος θα αναλάβει πιο τολμηρά βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Οι αναλυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Οι ελληνικές επιχειρήσεις βγαίνουν στις αγορές μειώνοντας το κόστος δανεισμού ακολουθώντας τα βήματα του ελληνικού Δημοσίου, τα capital controls έχουν αρθεί, οι τράπεζες επιταχύνουν τις τιτλοποιήσεις, ενώ αναμένεται να βγουν και πάλι στις αγορές μέσω τίτλων Tier 2, μια διαδικασία που άνοιξαν το καλοκαίρι η Εθνική και η Πειραιώς.

Ηδη το Χ.Α. έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των επενδυτικών οίκων και των ποιοτικών funds

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης