Έρχονται νέες αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα αφήνει πίσω της το κεφάλαιο της χρεοκοπίας καθώς είναι καλύτερα προετοιμασμένη από ό,τι στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση, σημειώνουν οι αναλυτές της Societe Generale σε νέα έκθεσή τους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους η S&P θα αναβαθμίσει την Ελλάδα στις 22 Απριλίου και θα ακολουθήσουν οι Fitch και Moody’s, με αποτέλεσμα το αξιόχρεο της χώρας να κλείσει τη χρονιά μόλις ένα σκαλοπάτι πριν από την επενδυτική βαθμίδα.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά για την Ελλάδα, σημειώνει η Societe Generale, αποτυπώνοντας τη θετική τροχιά στην οποία έχει μπει η πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας.

Η S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο στο BB positive από BB- stable τον Απρίλιο του 2021, λόγω της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης, των σημαντικών δημοσιονομικών «μαξιλαριών», των αναμενόμενων μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η Fitch ακολούθησε την κίνηση της S&P, αναθεωρώντας τις προοπτικές της ελληνικής αξιολόγησης σε θετικές από σταθερές την περασμένη Παρασκευή. Η Moody’s είχε αναβαθμίσει την Ελλάδα στο Ba3 stable από B1 stable τον Νοέμβριο του 2020.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης