Έρχεται χάος από την φοροεπιδρομή του ΣΥΡΙΖΑ που ξεπέρασε την κυβέρνηση Σαμαρά - Μηδενικές οι ελπίδες ανάτασης της χώρας, ο κατήφορος θα επιταχυνθεί

Με το έωλο επιχείρημα ότι θα φορολογηθούν οι έχοντες και όχι οι λαίκές τάξεις η κυβέρνηση υπέβαλε μια πρόταση απίστευτων ΝΕΩΝ φόρων που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τις προεκλογικές της υποσέχεσεις. Η Ελλάδα συνεχίζει σε σπιράλ κρίσης με κύρια αιτία το ανυπόληπτο πολιτικό σύστημα που σταθερά άλλα υπόσχεται και άλλα πράττει.

Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ η απόσταση λόγων και έργων ακόμα και πριν λίγες ώρες είναι εξοργιστική.

Η φορολογική επίθεση αφορά το σύνολο των Ελλήνων και δεν εξαιρεί ούτε τους συνταξιουχους  Για παράδειγμα, στις κύριες συντάξεις, περιλαμβάνεται επαναφορά των ασφαλιστικών εισφορών, με την απόδοση του μέτρου να διαμορφώνεται σε 350 εκατ. φέτος και 800 εκατ. το 2016.

Προχωρούν ακόμη σε αύξηση των εισφορών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με απόδοση 135 εκατ. φέτος, 270 εκατ. του χρόνου για τις κύριες και άλλα 240 εκατ. για τις επικουρικές.

Προβλέπεται επίσης αύξηση των εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις από 3% σε 3,5% με απόδοση 120 εκατ. φέτος και 250 εκατ. του χρόνου.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι προκύπτουν μειώσεις στις συντάξεις αλλά με έμμεσο τρόπο καθώς αυξάνονται οι εισφορές, επομένως και οι μηνιαίες κρατήσεις.

Στην αγορά τώρα βάζουν μια εντελώς νέα έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις που θα επιβάλλεται για κέρδη από 500.000 ευρώ και πάνω ενώ προχωρούν και στην κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά

Άλλα φορολογικά μέτρα είναι:

  • Αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ
  • Φόρος στις επιχειρήσεις με κέρδη άνω 500.000 ευρώ. Το αρχικό σενάριο έκανε λόγο για 5 εκατ. ευρώ, στη συνέχεια έπεσε στο 1 εκατ. και τώρα στο μισό. Πρόκειται για ένα φόρο που θα γονατίσει την επιχειρηματικότητα και θα προκαλέσει κύμα λουκέτων ή μαζική φυγή εταιρειών στο εξωτερικό.
  • Περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς εργασίας με άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων
  • Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ με τις ίδιες αντικειμενικές αξίες ώστε να έλθουν έσοδα φέτος ύψους τουλάχιστον 2,65 δις ευρώ.
  • Φόρος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις για έσοδα 100 εκατ. για φέτος και για το 2016 άλλα 100 εκατ.
  • Εσοδα από τη χορήγηση αδειών για ηλεκτρονικό στοιχηματισμο. Προϋπολογίζονται έσοδα για φέτος ύψους 35 εκατ. και 225 εκατ. ευρώ για το 2016.
  • Επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων και αύξηση του συντελεστή του φόρου από το 10% στο 13% για τις πισίνες, τα αεροσκάφη και τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών.
  • Μόνιμη θα είναι κα η αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις από 26% στο 29%.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης