Ένας ακόμη τεχνολογικός κολοσσός, το Facebook, έρχεται στην Ελλάδα

Η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta Platforms, Inc θα εξαγοράσει το 100% της Accusonus από τους ιδρυτές και μετόχους της, Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη και Μιχάλη Τζάννε, δηλαδή έρχεται να επενδύσει στην Ελλάδα.

Οι υπογραφές έχει προγραμματιστεί να μπουν, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Παρασκευή και οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η Meta Platforms, που πραγματοποιεί τις σχετικές διαπραγματεύσεις εδώ και λίγους μήνες, όχι μόνο θα διατηρήσει τη δραστηριότητα της Accusonus στην Ελλάδα, και ειδικότερα στην Αθήνα και στην Πάτρα όπου διατηρεί γραφεία (αλλά έχει έδρα στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ), αλλά και θα επενδύσει για να την αναπτύξει περαιτέρω.

Η ελληνική εταιρεία θα «τρέχει» ένα σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας ραχοκοκαλιάς του metaverse. Οι υπογραφές για το ντιλ αναμένεται να πέσουν την ερχόμενη Παρασκευή.

Παράλληλα, ήδη από τον Σεπτέμβριο στελέχη της Meta Platforms ήρθαν σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αξιολογήσουν την προοπτική να ιδρύσουν εδώ θυγατρική και να μεταφέρουν σημαντικότατο αριθμό εργαζομένων τους από άλλες επικράτειες στην Ελλάδα.

Τις σχετικές συζητήσεις και τα ερωτήματα που είχε η ομάδα της αμερικανικής εταιρείας ανέλαβε να συντονίσει και να απαντήσει επιτελείο της κυβέρνησης υπό τη διεύθυνση του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη.

Οι συζητήσεις περιλάμβαναν αναλυτικές παρουσιάσεις τόσο του φορολογικού και εργατικού πλαισίου στην Ελλάδα όσο και της ασφαλιστικής κάλυψης και των παροχών και κινήτρων που έχουν ήδη νομοθετηθεί για να προσελκύσουν αλλοδαπούς εργαζομένους και εταιρείες να μετεγκατασταθούν και να εργάζονται από εδώ.

Καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις της Meta Platforms διαδραμάτισε βεβαίως το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε την τελευταία διετία να προσελκύσει επενδύσεις από τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Microsoft, η Amazon Web Services και η Digital Realty, που εξαγόρασε την ελληνική Lamda Helixz.

Και κάπως έτσι η Meta, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας τη Δευτέρα το απόγευμα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν στα 853 δισεκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται ένα βήμα πριν ανοίξει τη Meta Hellas, θυγατρική με ελληνικό ΑΦΜ που προοπτικά μπορεί να απασχολήσει αρκετές εκατοντάδες εργαζομένους από τους 68.177 ανθρώπους που εργάζονται για αυτήν παγκοσμίως.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης