Άντεξε το λιμάνι του Πειραιά -Τέταρτο στην Ευρώπη

Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά το 2020 ανήλθε σε 5,4 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, με τον λιμένα να διατηρεί την τέταρτη θέση στη σχετική κατάταξη και την πρώτη μεταξύ των ευρωπαϊκών λιμένων στη Μεσόγειο, όμως με οριακή διαφορά από τη Βαλένθια.

Τα κρούσματα COVID-19 σε ολόκληρο τον πλανήτη επηρεάζουν σημαντικά το σύνολο του θαλάσσιου εμπορίου. Η συνολική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στα 15 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά λιμάνια δεν έμεινε ανεπηρέαστη από τις εξελίξεις, αλλά ο Πειραιάς επέδειξε αξιοσημείωτες αντοχές.

Ωστόσο, οι επιπτώσεις στους ελληνικούς λιμένες είναι εμφανείς στον αριθμό των προσεγγίσεων πλοίων που φιλοξένησαν το 2020 σε σύγκριση με το 2019, τα οποία μειώθηκαν κατά 17,7%, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης Greport 2020 που συνεπιμελούνται οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου Θάνος Πάλλης και Γιώργος Βαγγέλας.

Η αρνητική επίδραση ήταν σημαντικότερη στην περίπτωση της επιβατηγού ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας. Η ακτοπλοΐα επηρεάστηκε από τους περιορισμούς στην κίνηση πολιτών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης