Άγριο και εν πολλοίς άδικο κυνηγητό του κλάδου των Μεταφορών στις εθνικές οδούς - Βαριά πρόστιμα και ταλαιπωρία, συνήθως χώρις λόγο

Και η νυν κυβέρνηση συνεχίζει αυτό που έκανε η προηγούμενη. Έχει εξαπολύσει ένα καθημερινό άγριο κυνηγητό των φορτηγών σε όλο το οδικό δίκτυο σκορπώντας κυριολεκτικά τον τρόμο. Πλέον οι οδηγοί πριν ξεκινήσουν δεν κάνουν τον σταυρό τους για να φτάσουν σώοι στους προορισμούς τους, αλλά να μην συναντήσουν συνεργεία ελέγχων τα οποία τους τινάζουν στον άερα το αγώι.

Τα συνεργεία βάζουν εξωπραγματικά πρόστιμα από 1.000 έως και 15.000 ευρώ (!), τα οποία στη συνέχεια συνήθως σβήνονται εξ ολοκλήρου ή στο μεγαλύτερο μέρος τους, εφόσον επιδειχθούν έγγραφα και άλλες δήθεν "εκκρεμότητες".

Μεταφορικές εταιρείες ή και ανεξάρτητοι ιδιοκτήτες φορτηγών ενώ είναι καθ΄όλα νόμιμοι, περνούν αυτό το μαρτύριο καθημερινά και μαζί τους το περνούν και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τροχαίας που αφιερώνουν εκατονταδες εργατοώρες κάθε εβδομάδα για να αποκαθιστούν τις ενστάσεις που κατατίθενται.

Η αιτία είναι ένα μπαράζ γραφειοκρατικών υποχρεώσεων που φόρτωσαν στα... φορτηγά με αποτέλεσμα να μην βγαίνει άκρη κατά τους ελέγχους. Έτσι η τακτική των μικτών μάλιστα συνεργείων  είναι "σε γράφω και πήγαινε να βρεις το δίκιο σου".

Ωστόσο η τακτική αυτή α) Έχει φέρει οργή ειδικά σε μικροϊδιοκτήτες φορτηγών οι οποίοι δεν εχουν οργανωμένα λογιστήρια για να αντιδρούν σε αυτό και β) Έχει προσθέσει επίσης, ένα σημαντικό επιπρόσθετο λειτουργικό κοστος αφού οι διευθετήσεις των δήθεν παραβάσεων γίνονται με την φυσική παρουσία των... διωκόμενων, στην περιοχή της κάθε Τροχαίας που συνήθως είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά, από τις έδρες των επιχειρησεων.

Τι λέει το Υπουργείο Υποδομών και προσωπικά ο υπουργός κ. Κ. Καραμανλής για όλα αυτά; 

* Αφορμή για το σημερινό μας ρεπορτάζ η βροχή προστίμων που επέβαλαν επί δικαίων και αδικων στα Μάλγαρα πριν δυο ημέρες τα συνεργεία όπως περιέγραψαν δεκάδες ΜΜΕ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης