Ψεκασμένοι οπαδοί του Τραμπ ετοίμαζαν (;) νέα εισβολή στο Καπιτώλιο

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι διωκτικές αρχές της Ουάσιγκτον ύστερα από πληροφορίες ότι ακραίες παραστρατιωτικές οργανώσεις σκέφτονταν να επιχειρήσουν χθες, 4 Μαρτίου, νέα έφοδο στο Καπιτώλιο με στόχο να διώξουν τους Δημοκρατικούς από την εξουσία και να φέρουν ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το ακραίο αυτό σενάριο περιέγραψαν σε κοινό ενημερωτικό τους δελτίο προς τις κατά τόπους διωκτικές αρχές το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το FBI. Σύμφωνα με το εν λόγω κείμενο, «βίαιοι εξτρεμιστές παραστρατιωτικών οργανώσεων», οι οποίες δεν κατονομάζονται, σχεδίαζαν «να αναλάβουν τον έλεγχο του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου και να εξοστρακίσουν τους Δημοκρατικούς βουλευτές και γερουσιαστές γύρω στις 4 Μαρτίου». Ανάλογες πληροφορίες επικαλέστηκε η αστυνομία του Καπιτωλίου.

Η 4η Μαρτίου κατέχει σημαντική θέση στο φαντασιακό των ακροδεξιών συνωμοσιολόγων που περιλαμβάνονται στους πιο φανατικούς και μαχητικούς οπαδούς του Ρεπουμπλικανού τέως προέδρου. Από το 1793 μέχρι το 1933, η ορκωμοσία των Αμερικανών προέδρων γινόταν στις 4 Μαρτίου, κάτι που άλλαξε επί προεδρίας του Δημοκρατικού Φράνκλιν Ρούζβελτ, οπότε η τελετή της ορκωμοσίας μετατέθηκε για τις 20 Ιανουαρίου.

Ενθερμοι οπαδοί του Τραμπ, που συσπειρώνονται στο συνωμοσιολογικό δίκτυο QAnon, διέδιδαν τις προηγούμενες ημέρες τη φήμη ότι ο ήρωάς τους θα επέστρεφε στις 4 Μαρτίου, δηλαδή χθες, στον Λευκό Οίκο, τερματίζοντας τον «σφετερισμό» της εξουσίας από τον Τζο Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης