Χονγκ Κονγκ: Η αστυνομία εισέβαλε στην Πολυτεχνική Σχολή

Εντός της Πολυτεχνικής Σχολής, έπειτα από σφοδρή πολιορκία δύο ημερών, κατά τις οποίες εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν εγκλωβιστεί μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, εισέβαλε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ. Οι αρχές έσπασαν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι φοιτητές και εισήλθαν στον χώρο για να συλλάβουν τους διαδηλωτές.

Δεκάδες διαδηλωτές, έπειτα από μία νύχτα βίας, επιχείρησαν να φύγουν με το πρώτο φως της ημέρας, αλλά υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν, καθώς η αστυνομία τους επιτέθηκε με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ.

Σύμφωνα με τις αρχές, η αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει χρήση δακτυγόνων απειλούμενη από μία μεγάλη ομάδα μασκοφόρων διαδηλωτών. Η χρήση της μάσκας στις διαδηλώσεις έχει απαγορευτεί στην πρώην βρετανική αποικία, αν και το Ανώτατο Δικαστήριο, με απόφασή του, έκρινε το μέτρο αντισυνταγματικό.

Οι διαδηλωτές παρέμεναν επί μέρες στη Σχολή, από όπου πετούσαν μολότοφ, πέτρες, τούβλα, ακόμη και τόξα εναντίον των αστυνομικών.

Την «αδικαιολόγητη χρήση βίας» στο Χονγκ Κονγκ καταδίκασε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, καλώντας το Πεκίνο να προασπίσει την ελευθερία της περιοχής.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης