Χιλιάδες επιβάτες ξέμειναν σε αεροδρόμια μετά την κατάρρευση ιταλικής εταιρείας

Χιλιάδες επιβάτες αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ώρες μεγάλη ταλαιπωρία σε αεροδρόμια της Ιταλίας και τουεξωτερικού, λόγω της διακοπής των πτήσεων της εταιρίας Wind Jet, με έδρα την Σικελία.
Εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρίας να αντεπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις και της πιθανής χρεοκοπίας της, η Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προχώρησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.
Αυτό έχει συνέπεια χιλιάδες επιβάτες που είχαν αναχωρήσει για διακοπές με την σικελική εταιρία να βρεθούν μετέωροι, χωρίς την δυνατότητα να επιστρέψουν. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς Ιταλούς που ετοιμάζονταν για ολιγοήμερη ανάπαυση.
Η Alitalia προσφέρει μερική κάλυψη στους επιβάτες, αλλά τους ζητεί συχνά να καταβάλλουν τη χρηματικήδιαφορά του εισιτηρίου και τους επιτρέπει να επιβιβασθούν σε νυχτερινές κυρίως πτήσεις.
Η Wind Jet, με έδρα την Κατάνη της Σικελίας συνέδεε κατά κύριο λόγο ιταλικές πόλεις. Στις πτήσεις της,περιελάμβανε, όμως, και κάποια θέρετρα του εξωτερικού: είναι η περίπτωση της αεροπορικής σύνδεσης Κατάνης-Ζακύνθου.
Η συγκεκριμένη εταιρία απασχολεί 500 εργαζόμενους, συν άλλους 300 που εργάζονται για εξωτερικούς,συνεργαζόμενους προμηθευτές. Το προσωπικό της πραγματοποιεί έκτακτη συνέλευση στο αεροδρόμιο της Κατάνης, ο διευθυντής του οποίου έχει δεσμευθεί να βοηθήσει τους υπαλλήλους να μην μείνουν άνεργοι.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης