Φωτογραφίες που δείχνουν βρετανό στρατιώτη να ποζάρει δίπλα σε νεκρό Ταλιμπάν φέρνουν σε δύσκολη θέση τον βρετανικό στρατό

Σε δύσκολη θέση φέρνουν τον βρετανικό στρατό φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις οποίες τουλάχιστον ένας βρετανός στρατιώτης φαίνεται να ποζάρει δίπλα σε έναν νεκρό Ταλιμπάν.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μετά από επίθεση ανταρτών στην βάση Μπάστιον στο Αφγανιστάν το 2012.

Οι φωτογραφίες πρωτοδημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα Live Leak. Δύο από τις φωτογραφίες δείχνουν τουλάχιστον έναν στρατιώτη να υψώνει θριαμβευτικά τον αντίχειρα (thumbs up), γονατισμένος δίπλα στο ματωμένο πτώμα ενός νεκρού μαχητή.



Δεν είναι γνωστό εάν και στις δύο φωτογραφίες απεικονίζεται ο ίδιος στρατιώτης.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι έμαθε για τις φωτογραφίες τον προηγούμενο μήνα και ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν.

Ήδη, δύο μέλη της RAF, της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας, απομακρύνθηκαν από την πρώτη γραμμή.

Πηγές του υπουργείου Άμυνας δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοια συμπεριφορά.

Εκπρόσωπος της RAF είπε ότι έχει «πολιτική μηδενικής ανοχής για την κακομεταχείριση» των σορών των νεκρών εχθρών και ότι η υπόθεση αντιμετωπίζεται με απόλυτη σοβαρότητα.

Ο ανταποκριτής του BBC δηλώνει ότι το περιστατικό είναι «ντροπιαστικό» για τον βρετανικό στρατό αν και δεν είναι το ίδιο σοβαρό με τις ντροπιαστικές εικόνες από το Αμπου Γκράιμπ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από in

Δείτε επίσης