Φανταχτερή έναρξη για τις ιπποδρομίες του Ascot

Η εβδομάδα των βασιλικών ιπποδρομιών Ascot είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση του Ascot Racecourse στο Μπερκσάιρ. Ιδρύθηκε το 1711 από τη Βασίλισσα Άννα και την παρακολουθεί κάθε χρόνο η βασίλισσα Ελισάβετ Β και μέλη της βασιλικής οικογένειας. 


ACTION IMAGES VIA REUTERS/ANDREW BOYERS
 

Οι ιπποδρομίες είναι εξίσου διάσημες για το αγωνιστικό σκέλος όσο και για τον ενδυματολογικό κώδικα. Φέτος διεξάγεται μεταξύ της Τρίτης, 15 Ιουνίου και του Σαββάτου 19 Ιουνίου.

Διάσημοι αγώνες περιλαμβάνουν το Gold Cup, το Coronation Stakes και το Diamond Jubilee Stakes.

Το Ascot Racecourse θα φιλοξενήσει τελικά τρεις φορές περισσότερα άτομα από ό,τι είχε αρχικά προταθεί. Συνολικά 12.000 άτομα την ημέρα θα συρρέουν στο Ascot ως μέρος ενός κυβερνητικού πιλοτικού προγράμματος - πειράματος ενόψει της χαλάρωσης των περιορισμών του κορωνοϊού.

ACTION IMAGES VIA REUTERS/PETER CZIBORRA
 

Η ημέρα έναρξης του Royal Ascot είναι πάντα μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ημέρες. Ο ενδυματολογικός κώδικας διαφέρει ανάλογα με το είδος του εισιτηρίου που έχει κάποιος. Για παράδειγμα αν κάποιο άτομο πάει στο Royal Enclosure, τα πράγματα είναι αρκετά πιο αυστηρά.


ACTION IMAGES VIA REUTERS/ANDREW BOYERS
 

Για το Queen Anne οι κυρίες καλούνται να είναι ντυμένες «με τρόπο που ταιριάζει σε μια επίσημη περίσταση». Οι άντρες στο Queen Anne πρέπει να φορούν αντίστοιχα σακάκια και παντελόνια, με γραβάτα.


ACTION IMAGES VIA REUTERS/ANDREW BOYERS
 

Περίτεχνα και εκκεντρικά καπέλα και τα όποια καλύμματα κεφαλής είναι απαραίτητο να φοριούνται καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, με εξαίρεση όσους είναι κάτω των 17 ετών.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης