Φαβορί ο Χριστοδουλίδης στις Κυπριακές εκλογές

Μετά µια μακρά σε διάρκεια αλλά κυρίως υψηλή σε ένταση προεκλογική μάχη, διεξάγεται σήμερα ο α΄ γύρος των προεδρικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Κύπρου.

Παρότι υπάρχει συνωστισμός υποψηφίων –φτάνουν για πρώτη φορά τους 14–, οι τρεις βασικοί υποψήφιοι που διεκδικούν εισιτήριο για τον β΄ γύρο των εκλογών, στις 12 Φεβρουαρίου, είναι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου, ο διπλωμάτης και ανεξάρτητος υποψήφιος που στηρίζεται από το κόμμα της Αριστεράς (ΑΚΕΛ) Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο τέως υπουργός Εξωτερικών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Χριστοδουλίδης, παρότι κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος στηρίζεται επίσημα από τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ), Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗΠΑ) και Κόμμα Σοσιαλιστών (ΕΔΕΚ).

Ο τελευταίος θεωρείται, βάσει των δημοσκοπήσεων, το φαβορί, διατηρώντας σαφές προβάδισμα από τους άλλους δύο ανθυποψηφίους του, οι οποίοι φέρεται πως θα δώσουν μάχη ψήφο με ψήφο για τη δεύτερη θέση.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης