Φάουτσι σε Κίνα: Δώστε μας τους φακέλους των πρώτων που νόσησαν με covid-19

Πίεση Φάουτσι προς την Κίνα, να δώσει στην δημοσιότητα τα ιατρικά αρχεία συγκεκριμένων ανθρώπων των οποίων η ασθένεια μπορεί να προσφέρει πληροφορίες ζωτικής σημασίας για το κατά πόσο η COVID-19 προέκυψε ως αποτέλεσμα διαρροής από εργαστήριο.

Όπως γράφουν οι Financial Times, ο Αμερικανός επικεφαλής επιδημιολόγος δρ. Άντονι Φάουτσι, είπε: «Θα ήθελα να δω τα ιατρικά αρχεία τριών ανθρώπων που καταγράφηκαν ως ασθενείς το 2019. Όντως ασθένησαν και αν ναι, ποιος ήταν ο ιός από τον οποίο αρρώστησαν».

Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας αρνήθηκε να σχολιάσει κατά πόσο η χώρα του σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα τα ιατρικά αρχεία των εννέα ασθενών, ωστόσο αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το εργαστήριο έχει κάποια σχέση με το ξέσπασμα της COVID-19.

Επιστήμονες από την Κίνα απορρίπτουν το σενάριο της εργαστηριακής διαρροής και υποστηρίζουν ότι ο ιός μπορεί να κυκλοφορούσε σε άλλες περιοχές πριν υπάρξουν τα πρώτα κρούσματα στην Γουχάν. Οι ίδιοι προκρίνουν το σενάριο ο ιός να έφτασε στην Κίνα μέσω κατεψυγμένων τροφών ή μέσω εμπορίου άγριων ζώων.

Οι Financial Times σημειώνουν ότι ο Φάουτσι εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο ιός μεταδόθηκε αρχικώς στους ανθρώπους μέσω ζώων, σημειώνοντας ότι ακόμα κι αν ερευνητές του εργαστηρίου μολύνθηκαν από COVID-19, ενδέχεται να κόλλησαν το ιό μέσω του πληθυσμού της περιοχής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης