Φάουτσι: Με τέτοια παραπληροφόρηση, θα είχαμε ακόμη ευλογιά

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος και επιστημονικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της COVID-19, δρ Άντονι Φάουτσι, εξήγησε πως η διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τα εμβόλια, θα απέτρεπε την «εξάλειψη της ευλογιάς και της πολιομυελίτιδας".  Όπως είπε, "θα ήταν αδύνατη με την υπάρχουσα παραπληροφόρηση".

Ο δρ Φάουτσι, ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους επιστήμονες, προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις μια μέρα μετά την ανταλλαγή πυρών μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και της εταιρείας Facebook, με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει την Παρασκευή ότι μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπου κυκλοφορούν ψευδείς πληροφορίες για τα εμβόλια, «σκοτώνουν τους ανθρώπους».

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι το 85% των χρηστών του Facebook στις ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί ή θέλει να εμβολιαστούν κατά της COVID-19», ανέφερε η εταιρεία, απαντώντας στις κατηγορίες του Αμερικανού προέδρου.

ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ

Η ευλογιά ως ασθένεια επίσημα εξαλείφθηκε από τη δεκαετία του 1980. Ωστόσο, το θέμα επανήλθε στο “ιντερνετικό προσκήνιο” όταν αναρτήθηκε στην γνωστή ιστοσελίδα Reddit μια φωτογραφία συγκλονιστική, που δείχνει δύο παιδιά που είχαν εκτεθεί στην ευλογιά. Το ένα εμβολιασμένο το άλλο όχι. 

Κάποιοι υπερασπιστές του -επικίνδυνου για την δημόσια υγεία- αντιεμβολιαστικού κινήματος έσπευσαν να αμφισβητήσουν την αυθεντικότητα της φωτογραφίας.

Ωστόσο, αυτή είναι μια γνήσια φωτογραφία που τραβήχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1900 από τον δρ. Allan Warner του νοσοκομείου Isolation στο Leicester της Αγγλίας. Ο δρ. Warner φωτογράφισε πολλούς ασθενείς με ευλογιά για να μελετήσει την ασθένεια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης