Υπόθεση Μπάλντουιν: Τρία όπλα κατασχέθηκαν από το σετ- Τι λέει η εισαγγελέας

Τρία ήταν τα όπλα - σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές της Σάντα Φε- που είχε τοποθετήσει ο ειδικός πυροβόλων όπλων, ή «πανοπλιστής», σε ένα κάρο έξω από το κτήριο των γυρισμάτων της ταινίας « Rust», όπου την περασμένη Πέμπτη,  ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν, πυροβόλησε με ένα από αυτά, σκοτώνοντας κατά λάθος την διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο βοηθός σκηνοθέτη που παρέδωσε το όπλο στον Μπάλντουιν  είχε απολυθεί το 2019 εξαιτίας ενός παρόμοιου περιστατικού σε ταινία. 

Την ίδια στιγμή, για «έναν μεγάλο αριθμό σφαιρών» στο σετ των γυρισμάτων, μιλά η εισαγγελέας της κομητείας Σάντα Φε, Μαίρη Κάρμακ ‘Αλτγουάις

«Υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός σφαιρών σε αυτό το σετ και πρέπει να ερευνηθεί τι είδους ήταν», είπε. 
Ταυτόχρονα,  οι Αρχές κατέσχεσαν τρία μαύρα περίστροφα, ζώνες όπλων με θήκες, κουτιά πυρομαχικών, μια βαλίτσα με πυρομαχικά, πολλές χρησιμοποιημένες θήκες και είδη ρουχισμού με ίχνη αίματος. 

Η ‘Αλτγουάις  ανέφερε στο Associated Press ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια και ότι είναι ακόμα νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το εάν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις ή όχι.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι όσοι εμπλέκονται στην παραγωγή, συνεργάζονται με τις Αρχές, όμως οι εισαγγελείς δεν θα εξετάσουν πλήρως τα στοιχεία μέχρι την ολοκλήρωση της αρχικής έρευνας από το γραφείο του σερίφη.

Οι ντετέκτιβ από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε προχωρούν προσεκτικά σε έρευνα, υπογράμμισε, επικαλούμενη τον μεγάλο αριθμό μαρτύρων και την ανάγκη μεθοδικής συλλογής βαλλιστικών και εγκληματολογικών στοιχείων.

Σημειώνεται ότι στην παραγωγή του «Rust», υπήρξαν διαφωνίες στο χώρο εργασίας από την αρχή, στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ πολλά μέλη του συνεργείου αποχώρησαν από το σετ εν μέσω διαφωνιών σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών ασφαλείας.

Μεταξύ των ανησυχιών τους ήταν  πολλές «τυχαίες» ρίψεις σφαιρών. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης