Υπαίθρια γιορτή σκακιού στο Λονδίνο

Όσοι αγαπούν το σκάκι συμμετέχουν σε ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στο επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, που διοργανώθηκε στο Λονδίνο στην πλατεία Τραφάλγκαρ, χθες 18 Ιουλίου, με τουρνουά, εκδηλώσεις και παραστάσεις.


 
 

Μετά την επιτυχία της σειράς του Netflix «The Queen's Gambit», το σκάκι έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και διεθνώς.

Οι αναζητήσεις για σετ σε eBay, Etsy και Amazon, έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και πολλοί άνθρωποι στρέφονται στο ήσυχο άθλημα.


 
 

Το ChessFest (Φεστιβάλ Σκακιού) διοργανώθηκε από τη μη κυβερνητική οργάνωση, Σκάκι στα Σχολεία και τις Κοινότητες (CSC), της οργάνωσης του Ηνωμένου Βασιλείου με αποστολή να βελτιώσει την εκπαίδευση και την κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μέσω του αθλήματος.


EPA/VICKIE FLORES
 

Το ChessFest συμπίπτει επίσης με πολλούς εορτασμούς, την 170η επέτειο του «The Immortal Game» (της Αθάνατης Παρτίδας που παίχτηκε από τους Άντολφ Άντερσεν και Λαϊονέλ Κιζερίτσκι) και την 150η επέτειο από τη δημοσίευση του πρωτότυπου μυθιστορήματος «Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ. 


EPA/VICKIE FLORES
 

Μάλιστα οι διοργανωτές του Φεστιβάλ κάλεσαν τα παιδιά - και όχι μόνο - να ντυθούν ως χαρακτήρες του μυθιστορήματος, ενώ πήραν μέρος και ηθοποιοί.


EPA/VICKIE FLORES
 

Εκατοντάδες τραπέζια με σκάκι δημιουργήθηκαν για παίκτες όλων των ηλικιών και ικανοτήτων, με πάνω από 50 επαγγελματίες καθηγητές να μυούν τους αρχάριους.


EPA/VICKIE FLORES
 

Οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ είχαν επίσης την ευκαιρία να προκαλέσουν έναν Grandmaster σε σκάκι ταχύτητας, να πάρουν μέρος σε online παιχνίδια που θα προβάλλονται από γιγαντοοθόνες, αλλά και να παρακολουθήσουν performance εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης