Τραγωδία στο Έσσεξ: Κινέζοι οι 39 νεκροί στο φορτηγό

Κινέζοι ήταν οι 39 νεκροί που εντοπίστηκαν σε κοντέινερ φορτηγού τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Έσσεξ, την ώρα που οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν να ανακρίνουν τον 25χρονο οδηγό του φορτηγού, Μο Ρόμπινσον, με καταγωγή από το Πορτντάουν της Βόρειας Ιρλανδίας.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει σχόλιο από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ή από την πρεσβεία της Κίνας στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το όχημα εντοπίστηκε στο Βιομηχανικό Πάρκο Γουότεργκλειντ στην περιοχή Γκρέις και έχει μεταφερθεί σε μια ασφαλή τοποθεσία ώστε να γίνει η ανάκτηση των 39 σορών, ενός εφήβου και 38 ενηλίκων. Παράλληλα, η αστυνομία διευκρίνισε ότι οι σοροί ανήκουν σε 8 γυναίκες και 31 άνδρες.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο σπίτια και η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία ανέφερε πως συνδράμει τις έρευνες και εργάζεται προκειμένου να «εντοπίσει επειγόντως και να λάβει δράση εναντίον οποιωνδήποτε ομάδων οργανωμένου εγκλήματος που έχουν παίξει έναν ρόλο στην πρόκληση των θανάτων αυτών».

Όπως ανέφεραν οι αρχές το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Πούρφλιτ και ελλιμενίστηκε στο Θουρόκ λίγο μετά τις 12:30 το πρωί της Τρίτης, ενώ σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών το φορτηγό είχε βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας και ήταν καταχωρημένο σε μια εταιρεία ιρλανδικής ιδιοκτησίας.

Ο σύμβουλος Πολ Μπέρι δήλωσε ότι το χωριό Λόρελβεϊλ όπου ζει η οικογένεια Ρόμπινσον, είναι σε «πλήρες σοκ», τονίζοντας ότι ήρθε σε επαφή με τον πατέρα του 25χρονου οδηγού του φορτηγού, ο οποίος είχε μάθει για τη σύλληψη του γιου του την Τετάρτη μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

«Η τοπική κοινότητα ελπίζει ότι είναι αθώος, αλλά αυτό είναι στα χέρια της αστυνομίας του Έσσεξ», δήλωσε.

Εν τω μεταξύ, η Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελική Υπηρεσία δήλωσε ότι είχε ανοίξει μια υπόθεση για έρευνες που θα επικεντρωνόταν στους υπεύθυνους και τους άλλους που ασχολούνται με τις μεταφορές.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης