Το Facebook περιορίζει την πρόσβαση των εργαζομένων στο εσωτερικό της δίκτυο

Την ώρα που η Φράνσις Χόγκεν, η πρώην product manager του Facebook που κατηγόρησε την εταιρεία ότι επιδιώκει τα κέρδη σε βάρος του κοινού καλού, βλάπτοντας την ψυχική υγεία των νέων χρηστών, ετοιμάζεται να  μοιραστεί τα ευρήματά της με νομοθέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο τεχνολογικός κολοσσός περιορίζει την πρόσβαση των εργαζομένων σε ορισμένες ομάδες στο εσωτερικό κοινωνικό δίκτυό της.

Υπενθυμίζεται ότι η Χόγκεν «κοσκίνισε» το εσωτερικό κοινωνικό δίκτυο της εταιρείας, που ονομάζεται Facebook Workplace, αναζητώντας  περιπτώσεις που πίστευε ότι η εταιρεία απέτυχε να είναι υπεύθυνη για την ευημερία των χρηστών.

Το Facebook παρέχει διαδικτυακές ομάδες συζήτησης στο Workplace, όπου το προσωπικό μπορεί να συνεργαστεί ή να ανταλλάξει ιδέες.

Σε σημείωμά του προς τους υπαλλήλους την Τρίτη, ο κολοσσός των social media ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει την πρόσβαση στις ομαδικές συζητήσεις για θέματα όπως η ασφάλεια της πλατφόρμας και η ακεραιότητα των εκλογών.

«Οι διαρροές μειώνουν την αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα και το ηθικό των ομάδων που εργάζονται καθημερινά για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από τη λειτουργία μιας πλατφόρμας για δισεκατομμύρια ανθρώπους», ανέφερε το Facebook σε ανακοίνωσή του.

Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι τέτοιες απικαλύψεις «μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο εξωτερικούς υπαλλήλους που εργάζονται σε ευαίσθητα θέματα και να οδηγήσουν σε παρερμηνεία και παρεξήγηση περίπλοκων θεμάτων».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης