Το Facebook θα κατεβαζει αναρτήσεις ψεκασμένων για την πανδημία

Σε κίνηση εξυγίανσης προχώρησε το Facebook, ενημερώνοντας ότι θα αρχίσει να κατεβάζει αναρτήσεις με περιεχόμενο που περιλαμβάνει ψευδείς ισχυρισμούς για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, δρώντας έτσι αποτρεπτικά σε φήμες που παροξύνουν το πρόβλημα της πανδημίας.

Η εταιρεία ανέφερε ότι επιταχύνει τα σχέδιά της για την απαγόρευση παραπλανητικών και ψευδών πληροφοριών στις πλατφόρμες του Facebook και του Instagram, μια κίνηση που ήρθε μετά την ανακοίνωση της έγκρισης των εμβολίων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ των ισχυρισμών που δεν θα επιτρέπονται είναι τα ψεύδη αναφορικά με τα συστατικά του εμβολίου, την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες.

Θα απαγορευτεί επίσης η γνωστή θεωρία συνωμοσίας, ότι τα εμβόλια θα περιέχουν μικροτσίπ για τον έλεγχο ή την παρακολούθηση ασθενών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook είχε βρεθεί στο στόχαστρο με διαμαρτυρίες σχετικά με την προσέγγιση του αναφορικά με τις ψευδείς ειδήσεις και ισχυρισμούς και το παραπλανητικό περιεχόμενο σχετικά με την πανδημία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης