Το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) απάλλαξε των καθηκόντων του τον Ελβετό πρόεδρο Ραφαέλ Μαρτινέτι

παλη, ολυμπιαδα

Η απόφαση της ΔΟΕ για τον αποκλεισμό της πάλης από το ολυμπιακό πρόγραμμα έφερε αναταράξεις στο εσωτερικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος. Αμφιβολίες από τα μέλη και παραίτηση από τον πρόεδρο Ραφαέλ Μαρτινέτι.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της FILA στο Πουκέτ άναψαν τα… αίματα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν την πάλη εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Τα περισσότερα μέλη της Ομοσπονδίας φέρεται να κατηγόρησαν για ολιγωρία τον Μαρτινέτι.

Ο ίδιος ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, έλαβε τον 50% αυτών κι ενώ θα μπορούσε να παραμείνει στον προεδρικό θώκο χρησιμοποιώντας και τη δική του ψήφο, προτίμησε να δηλώσει παραίτηση, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιον άλλο πρόεδρο να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά.

Ο απερχόμενος πρόεδρος που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2002 θα παραμείνει στην Ομοσπονδία ως απλό μέλος μέχρι και το 2014, όταν και λήγει η θητεία του, ενώ αντικαταστάτης του ορίστηκε ο Σέρβος Νέναντ Λάλοβιτς.

Το όλο κλίμα εναντίον του Μαρτινέτι είχε φανεί από τις προηγούμενες ημέρες, όταν μάλιστα, ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, Αλεξάντρ Καρέλιν στοχοποίησε τον πρόεδρο της FILA, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Μόνοι μας δώσαμε αφορμές στη ΔΟΕ. Τα τελευταία 20 χρόνια αλλάξαμε 25 φορές τους κανονισμούς. Ανθρωποι με 30 χρόνια στο άθλημα πηγαίνουν στους αγώνες και δεν μπορούν πλέον να καταλάβουν τι γίνεται στο ταπί. Χάσαμε τη δημοτικότητα του αθλήματος εξ αιτίας του προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας» υπογράμμισε ο κορυφαίος παλαιστής στην ιστορία του αθλήματος.

«Αυτή η απόφαση δίνει την ευκαιρία στην πάλη να αλλάξει και να βελτιωθεί και να δημιουργήσει μια σχέση σε νέα βάση με τη ΔΟΕ», ήταν το σχόλιο του εκτελεστικού διευθυντή της αμερικανικής ομοσπονδίας, Ριτς Μπέντερ. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης