Τους έξι έφτασαν οι νεκροί στη Λιέγη του Βελγίου

Το πτώμα μίας γυναίκας, την οποία φέρεται να έχει σκοτώσει ο δράστης της χθεσινής επίθεσης στην Λιέγη ανακάλυψαν Βέλγοι επιθεωρητές. Εχασε την μάχη για τη ζωή το 18 μηνών κοριτσάκι που τραυματίστηκε στην επίθεση.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το πτώμα της γυναίκας, κατά την διάρκεια έρευνας στο σπίτι του 33χρονου Νορντίν Αμρανί.

Ο εισαγγελέας Σεντρίκ ντε Μποκάρμ, δήλωσε στο βελγικό ραδιόφωνο ότι το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε σε αποθήκη που χρησιμοποιούσε ο δράστης.

«Χθεσινοβραδινή έρευνα αποκάλυψε το πτώμα σε μία αποθήκη, την οποία πιθανώς χρησιμοποιούσε ο Αμρανί για να καλλιεργεί κάνναβη», δήλωσε ο εισαγγελέας προτού μεταβεί στην Πλατεία Σεν Λαμπέρ.

Εν τω μεταξύ αργά χθες το βράδυ υπέκυψε το 18 μηνών κοριτσάκι που είχε τραυματιστεί από την χθεσινή επίθεση. Στους νεκρούς συγκαταλέγονται ένας 15χρονος, ένας 17χρονος, μια ηλικιωμένη γυναίκα 75 ετών και ο δράστης, ο 33χρονος Νορντίν Αμρανί, ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε. Περίπου 125 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων αρκετοί σοβαρά.

Με τον εντοπισμό της γυναίκας ο αριθμός των νεκρών φθάνει πλέον τους έξι συμπεριλαμβανομένου του δράστη της αιματηρής επίθεσης.

Η αστυνομία του Βελγίου διεξάγει έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης.

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ενώ δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν να έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης ήταν γνώριμος των Αρχών για υποθέσεις ναρκωτικών και οπλοκατοχή, ενώ επισημαίνει ότι έδρασε μόνος. Η αστυνομία είχε ζητήσει από τον 33χρονο να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα για μια κατάθεση.

Ο Αμρανί, κάτοικος Λιέγης, έφυγε από το σπίτι με ένα πιστόλι, μια καραμπίνα και τρεις χειροβομβίδες σε μια τσάντα, σύμφωνα με τις αρχές.

Η επίθεση σημειώθηκε στην κεντρική πλατεία Σεν Λαμπέρ όπου βρίσκεται το δικαστικό μέγαρο. Εκεί κοντά υπάρχει επίσης μια δημοφιλής χριστουγεννιάτικη αγορά που προσελκύει 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως.

Ελιο Ντι Ρούπο: «Μεμονωμένο περιστατικό»
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Έλιο Ντι Ρούπο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό» και όχι για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτή την τραγωδία». «Ολόκληρη η χώρα μοιράζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Μοιραζόμαστε το σοκ του του κόσμου», πρόσθεσε.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την περιοχή, όπως και ο βασιλιάς Αλβέρτος με τη βασίλισσα Πάολα τη Β'.

Ο δήμαρχος της Λιέγης από την πλευρά του δήλωσε ότι «η επίθεση σκόρπισε την θλίψη στην καρδιά της πόλης»

Πηγή: 
ethnos.gr

Δείτε επίσης