Τουρκία: Εκτός λειτουργίας το λιμάνι της Αλεξανδρέττας - Στις φλόγες δεκάδες εμπορευματοκιβώτια

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί το λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Iskenderun), το οποίο έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό της Δευτέρας. Όπως ανακοινώθηκε τμήμα των αποβάθρων έχει καταρρεύσει ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στην προβλήτα αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων. Προβλήματα δεν υπάρχουν σε άλλα λιμάνια, όπως ανακοινώθηκε.

Εξαιτίας των ισχυρών δονήσεων, τα εμπορευματοκιβώτια που ήταν στοιβαγμένα έπεσαν με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά και αυτή να επεκταθεί και σε δεκάδες άλλα τριγύρω. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως τμήμα των κοντέινερ, που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, περιέχουν ουκρανικά σιτηρά.

Με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η τουρκική Γενική Διεύθυνση Ναυσιπλοΐας, αναφέρει: «Κατά την αξιολόγηση των ζημιών που προκλήθηκαν σε παράκτιες εγκαταστάσεις ως αποτέλεσμα του σεισμού, διαπιστώθηκε ότι μέρος των αποβάθρων στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας κατέρρευσε. Δεν υπάρχουν προβλήματα στα άλλα λιμάνια μας. Εκτός από αυτό της Αλεξανδρέττας, όλα τα άλλα λιμάνια μας συνεχίζουν να λειτουργούν».

Το λιμάνι της Αλεξανδρέττας, θεωρείται από τα μεγαλύτερα της χώρας και κύρια πύλη της Τουρκίας προς τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης